Välkommen!

Hej! Här kommer jag att skriva om mitt arbete som företagare, florist och trädgårdsmästare. Jag driver en liten butik hemma som heter Blomstallet. Där säljer jag blommor och trädgårdsväxter och håller en del kurser, bl.a. i kransbindning, betonggjutning och luffarslöjd. Blomstallet öppnades efter branden i september 2009 på Söderby Livs och café där jag hade min butik Söderby Plantshop.

lördag 31 juli 2010

Bord med mera

Gröna blommor är inte så vanliga.
Echinacea purpurea ´Green envy´

Idag har vi snickrat ett nytt bord utanför butiken, det ska bli bänkar också.

Liten betong tavla, finns till försäljning i butiken.

tisdag 27 juli 2010

I butiken


I dag fick jag hem lite nytt till butiken. Det är alltid roligt att städa och flytta om då.

Hortensia, blommar länge om man bara kommer ihåg att vattna.

Årets första kryssar, jag tycker att det är en sensommar blomma fast den finns hela året.


Så har jag också gjutit mer snäckor och andra småsaker.

måndag 19 juli 2010

Ditt och datt


Värmen fortsätter, regnet uteblev, somliga växter tycker att det är helt ok. Jag jobbade hårt i söndags, munkbak från tidig timme sedan försäljning på kanalkalaset. Munkarna tog slut för tidigt som vanligt men jag hade bakat så mycket jag kunde, får vara nöjd ändå trots att många blev utan.

Fjärilar och humlor trivs i Lavendeln vid dammen.

Näckrosorna blommar och algerna växer till. Amos verkar helt återställd men han får ta det lugnt några dagar ännu. Vi är anmälda till en veckokurs i lydnad om en vecka det ska bli roligt, återkommer med Amos åsikter.

torsdag 15 juli 2010

En sämre dag


Nästan alla dagar tycker jag att är bra dagar, men idag var ett undantag. Det började med att Morris hade fått en skråma ovanför ögat, det hade snabbt blivit infekterat så att jag fick skrapa hål på sårskorpan och trycka ut var och blod. Det brukar läka fort på katter så det är nog ingen fara med honom, ska kolla upp honom igen i kväll. Vi har födelsedag i familjen i morgon så jag skulle baka en tårtbotten lite snabbt i dag, sonen läser receptet och jag vispar och rör ihop, slänger in kakan i ugnen men tycker efter en stund att den ser mörk ut så jag öppnar luckan och lägger på ett bakplåtspapper. När det är dags att ta ut den så har den fallit ihop till en pannkaka. En liten svordom och nya tag. Jag tror nu att hela missödet berodde på att jag öppnat luckan så jag gör likadant igen men nu sätter jag formen lägre ner i ugnen. Det har faktiskt aldrig hänt mig förut att en vanlig tårtbotten blivit så misslyckad att den inte gått att använda så jag fattar ingenting när sonen kommer ut och säger att även den här är totalt hopsjunken. Det var då väl självaste... Nu tar jag fram kokboken och läser receptet, jo då jag hade tagit fyra dl socker istället för två, hade nog inte lyssnat på vad sonen sade, var så säker på att jag kunde själv. En ny kaka, tredje gången gillt.

Amos och jag är ute på gården och gräver lite, Amos går in i Syrenhäcken bökar runt lite och så skriker han till och kommer därifrån. Han ser rädd ut, jag lockar på honom och går fram till honom, plockar bort en pinne som sitter fast i pälsen men tycker att han reagerar mycket för en sådan sak. Jag känner igenom hela kroppen för att se om han har ont någonstans men kan inte hitta något. Sedan går jag och tittar i häcken ifall det skulle finnas något där, ingenting. Efter en liten stund gnäller han till när vi tar i honom och jag gör en ny visitation, nu reagerar han för beröring på halsen. Han börjar gråta och gläfsa jag ringer veterinär samtidigt som jag tänker orm. Vi får komma genast så vi är där på fem minuter, Amos gråter hela tiden och jag känner mig lite stressad. Väl framme så har läppen svullnat upp rejält. Amos får Kortison och antibiotika, även vätska under huden, ordineras vila. Amos har gråtit två timmar här hemma men nu har han druckit vatten ur flaska, slutat gråta och svullnaden har gått ner lite. Vi har sett två hål i läppen så det var en orm. I morgon blir en bättre dag.

tisdag 13 juli 2010

Loppisfynd


Köpte en vas på loppis härom dagen. Gillar färgat glas, särskilt grönt men brunt är också fint.

Den här trälådan kom också med hem, sådana kan man inte få för många av. Snäckorna har jag gjutit i en form från Panduro.

måndag 12 juli 2010

Vitt

Vita doftpioner blommar en liten tid ännu. Jag trycker in näsan i dom varje gång jag går förbi.

Clematis rekta blommar också men utan doft.

söndag 11 juli 2010

Blomleverans

Trots det varma vädret så är det en del efterfågan på blommor. Jag har fått hem lite mera sol och torktåliga växter.

lördag 10 juli 2010

Dagens höjdpunkter

Nypotatis i ugn, kryddade med örtsalt från SALT är gott.


Smultron och glass till efterrätt, inte så dumt det heller.

tisdag 6 juli 2010

Digitalis och lite gnäll


Digitalis i massor, de är överallt i min trädgård i år. Nu har jag börjat rensa bort.

Silverhavre är ett av mina favorit gräs, det är torktåligt. Jag längtar otroligt mycket efter regn, det gör hela min trädgård också, men vi får säkert längta minst en vecka till. Suck.

lördag 3 juli 2010

Trädgårdsarbete

Trotsar värmen. Gräver nya grusgångar och rabatter.
Jag hinner också njuta av nyutslagna rosor.